Begyndelsen – Sådan tabte jeg 150.000 som iværksætter 1

Begyndelsen for enhver virksomhed er altid svær, især når man starter fra bunden af. Man skal være opmærksom på, at der virkelig skal kæmpes og det er sjældent at man har medvind i sejlene fra start af.

Jeg har været lidt af en iværksætter siden jeg var 19 år gammel, det er ikke alle projekter som er lige vellykkede, og der har været et enkelt projekt som har kostet mig blod og tårer samt en masse penge. Det vil jeg fortælle lidt om i dette blogindlæg, som jeg har på fornemmelsen bliver et virkelig langt blogindlæg. Derfor deler jeg det op i flere blogindlæg: Begyndelsen – Webshoppen & Nets – Drift – Afslutningen.

Jeg vil under hele blogindlægget referere til projektet som “projekt x” da jeg ikke føler det er nødvendigt at fortælle om navnet. Dem som kender mig rigtig godt, burde kende til hvilket projekt der omtales, dem som ikke kender mig må nøjes med historien ;-)

Begyndelsen på projekt X

Det startede en sommer hvor jeg sad sammen med min forretningspartner og en fælles god ven. Vi sad på en bænk ved palads i indre København og bitchede lidt over tilværelsen, hvorefter vi lynhurtigt gik ind i snakken om at starte en virksomhed sammen. Der var nemlig dette tøj brand som vi alle sammen godt kunne lide, især efter jeg havde været ovre i L.A .i en af deres koncept butikker.

Så arbejdet og planlægning af oprettelsen af virksomheden gik i gang, Jeg og min forretningspartner gik i gang med at skrive på selve forretningsplanen, undersøgte muligheder for selskabsreformer og hele møllen. Problemet lå i, at en af os var på SU, mens de to andre havde fuldtidsarbejde. Det gjorde det en smule vanskeligere at oprette en virksomhed da det skulle være et selskab og på daværende tidspunkt kostede det alt for mange penge at oprette et APS firma.

Der var kun en mulighed tilbage og det var et Selskab med begrænset ansvar, også kaldet et S.M.B.A. Vi tog fat i en revisor som var kendt med selskabsformen, og var hurtig til at oprette selskabet!

Dog var det ikke tilfældet for os. Vi havde en ventetid på over 3 mdr. hvor vi ventede på at få vores CVR nummer. Allerede her var det på vej ned af bakken for os, da vi allerede havde bestilt Fall Kollektionen af tøj, som vi først ville få hjem efter vi havde modtaget vores CVR nummer. Oktober var måneden hvor vores CVR nummer kom i hus, trods alle de problemer som vi kæmpede med! Mange penge var nærmest allerede tabt da det lå i “forældet” tøj, som var på vej hjem til lageret. Det første tab på 50.000 DKK som lå i tøj, var allerede tabt!

One comment on “Begyndelsen – Sådan tabte jeg 150.000 som iværksætter

  1. Pingback: Valg af webshop løsning - Prestashop Vs Magento

Skriv et svar