Design Pattern biblioteket

Jeg har tænkt længe over hvad jeg vil blogge om i år 2014, og valget er endelig faldet på design patterns i C#. Jeg har virkelig haft svært ved at finde min lille niche, hvor jeg gerne vil hen med min blog. Men år 2014 kommer til at være i programmeringens tegn. Jeg vil i løbet af 2014 have fokus på de mange forskellige design patterns som eksisterer derude, hovedsageligt vil jeg komme med eksempler i C# men vil overveje at tilføje eksempler for PHP.

De kommende blogindlæg vil mest af alt være notater til mig selv om de forskellige design patterns, men denne viden giver jeg frit videre til andre der søger forklaring eller eksempler på design patterns. Design patterns er heldigvis ikke faste patterns og man kan sagtens selv komme frem til at designe sine egne patterns, som kan bruges på tværs af mange projekter. I sidste ende kan du have et helt bibliotek af brugbare design patterns.

Først og fremmest vil jeg gå lidt i dybden med “Gang of Four” design patterns, da man kan bruge disse patterns i mange forskellige projekter.

“Gang of Four” er delt op i 3 kategorier: Creational Patterns, Structural Patterns og Behavioral Patterns.

Creational Design Patterns

Abstract Factory Pattern

Builder Pattern

Factory Method Pattern

Prototype Pattern

Singleton Pattern

Structural Design Patterns

Adapter Pattern

Bridge Pattern

Composite

Decorator

Facade

Flyweight

Proxy

Behavioral Design Patterns

Chain of Resposibility

Command

Interpreter

Iterator

Mediator

Memento

Observer

State

Strategy

Template Method

Visitor

Andre Design Patterns jeg bruger

Repository Pattern

Dependency Injection / IoC

Unit of Work

Lazy loading pattern

Model View ViewModel(MVVM) Pattern

Null object pattern

Som tiden går og indlæg kommer på bloggen som omhandler de forskellige patterns, så vil jeg selvfølgelig opdatere dette indlæg. Jeg vil også løbende tilføje flere patterns, hvis jeg finder nogle smarte måder at løse diverse problemstillinger.

Skriv et svar