IVS selskab fra 2014

Det bliver en spændende tid vi går i møde; fra år 2014 er det nemlig muligt at stifte et IVS  selskab, som er et anpartselskab blot med et par ekstra regler og fordele for en iværksætter, som ikke selv vil hæfte personligt men ej heller har kapitalen til at starte et anpartsselskab.

Hvad er et IVS selskab?

Et IVS selskab er sådan set bare et anpartsselskab, som man kan stifte for 1 DKK. Det som er med et iværksætterselskab er, at man skal tilsidesætte 25% af ens overskud til en “opsparing” og når man rammer de 50.000 DKK med den opsparing, så skal man omdanne virksomheden til et ApS, helt kort fortalt.

Der er et meget uddybende blogindlæg om iværksætter selskaber på E-conomic’s blog som du kan læse. Der bliver der virkelig gået i dybden både med videoindslag, men også en masse på skrift.

Guiden til IVS kommer til november

Erhvervsstyrelsen har nævnt, at de i sidste halvdel af november 2013 vil komme med en vejledning til hele processen i, hvordan man stifter et IVS selskab. Det er dog først muligt at stifte IVS selskabet fra 1. januar 2014, men så kan man da i det mindste sætte sig lidt ind i sagerne inden det går løs.

Jeg glæder mig

Jeg er selv medejer af et S.M.B.A. selskab og selvom der har været meget negativitet omkring den form for selskab, så har vi klaret det meget godt. Vi driver nemlig billigeboxers.dk med KCB Group S.M.B.A. Men jeg har ærlig talt savnet vejledning fra Erhvervsstyrelsen, som aldrig har kunne finde ud af at svare på mine spørgsmål om diverse administrative opgaver som følger med når man driver selskaber. Så personligt glæder jeg mig enormt meget til, at der kan stiftes IVS selskaber. Det betyder at jeg har to projekter som jeg rent faktisk kan komme i gang med, og jeg ser frem til at prøve dem af ved hjælp af et IVS selskab.

Problematikker med IVS?

Der kommer helt sikkert problematikker med et IVS selskab og nogle af de problematikker tror jeg, er ting som man ser i dag med SMBA selskaber.

Jeg kan forestille mig, at man som ejer af et IVS selskab støder ind i de samme problemstillinger som man gør med SMBA selskaber; nemlig handlen mellem ens IVS selskab og mulige samarbejdspartnere. Oftest har det været sådan, mens vi har drevet vores SMBA, at der har været en form for mistillid/afskrækkelse så snart vi nævnte firmaets navn med SMBA bagefter.  Denne form for afskrækkelse  tror jeg nemt kan ske for IVS selskaber.

Om det bliver et særlig stort problem ved jeg ikke. Igennem de to år hvor jeg har drevet SMBA, der er vi i hvert fald blevet mødt med megen ”mistillid” når vi indgik forhandlinger. Dog valgte vi at tage imod vores kommende leverandører eller samarbejdspartnere med åbne arme og derved gået med til andre vilkår til at starte med indtil de fandt ud af vi var gode nok, hvorefter vi blev ligestillet med andre virksomheder.

Har man sådan en indstilling når man starter et IVS, så er jeg sikker på, at man kan komme langt med et IVS.

Skriv et svar