Køb af en ny bærbar 2

Jeg synes selv jeg er lidt af en computer haj, har ihvertfald mange års erfaring indefor “branchen” og har i min tid som ejer af stationære, bærbare og tablets lavet min andel af fejlkøb.

Jeg har været så uheldig at hælde cola i min MacBook Pro, og derfor leder jeg nu efter en ny bærbar computer til at erstatte min tidligere MacBook Pro. Udvalget på bærbare computer er jo enormt idag, og det er altid svært – hvis du spørger mig – at finde den korrekte bærbar der matcher performance og ligger i den prisklasse som man ønsker at ligge i.

Bærbar computer fra MM-Vision!

Bærbar

Lidt forhistorie

Jeg har som nævnt haft en del computere i min lejlighed, hvor jeg i pt. har en 27″ iMac fra Apple stående og en Windows stationær (X-force serien) fra MM-vision.dk. Why?  Well det skyldes nok at jeg godt kan lide at spille computer i ny og næ og der kan Apple’s OS system ikke rigtigt følgende med. Min iMac har jeg fordi den er kanon produktiv at arbejde på. Jeg havde så min MacBook Pro som en bærbar løsning, når jeg skulle ud til kunder eller i andre sammenhænge ud af huset.

Jeg gik igang med min uddannelse som Datamatiker, hvor vi i pt. gør meget brug af C# programmering, hvilket er et Microsoft programmeringssprog, velegnet til at skrive programmer til…. Windows…. derfor er jeg mere og mere begyndt at arbejde på kryds og tværs af Imac / Windows maskinen og uden en bærbar, da den har jeg jo hældt cola i (Din klovn Eik).

Efterhånden er jeg ved at blive godt træt af at arbejde på kryds og tværs af computerne, ikke nok med det så ender det altid med at være BEGGE som er tændt samtidig, hvilket også sluger en mere strøm end nødvendigt. En besparelse som kun vil være langsigtet og lille, men hey det skulle være bedre for miljøet :-).

Bærbar – Hvilke krav jeg stiller

Mit forsøg på at finde en ny bærbar der opfylder mine krav, tror jeg bliver halv svært, i det at jeg skal finde en god sammensmeltning af en bærbar man kan bruge til forretning men også til at man kan spille et par enkelte game i ny og næ! Selvom jeg ikke har den store træng til at game og når jeg endelig beslutter mig for at game, så er det heldigvis det samme spil, Starcraft 2, som der bliver startet op! Så jeg er nok ved at blive en gammel mand, og kan sige at det høre til sjældenhederne at der bliver gamet. Derfor er det et mindre krav at den skal kunne spilles på, men ikke desto mindre så er kravet der!

Dernæst så skal jeg kunne samle ALLE mine ting fra min Imac og min Windows computer i en computer. Styresystemet er jeg sådan set ligeglad med, da jeg efterhånden føler mig ret godt tilpas i Windows 7/8. Selvom jeg har og stadig er en stor fan af Apple’s OSX, så er det vist på tide for mig at finde et styresystem der er så udbredt at der ikke er den vilde kompatible problemer og at jeg kan udvikle mine programmer, lignende samt udføre mit arbejde på mine forskellige webshops og have mulighed for at lave lektier.

Det skal også helst være muligt at bærbaren kan smides i en docking station, og det er så her filmen knækker mellem en business computer og en computer der kan bruges til gaming, da Docking stations typisk og oftest bliver brugt i erhvervslivet, hvor bærbaren bliver sat i en dock, som er en enhed der sammenkobler skærm, keyboard, mus, internet og en masse stik i en enhed. Det gør du blot skal slutte din bærbar til docking stationen og wupti, så du kørende!

Men Filmen knækker fordi bærbar computere typisk har et “elendigt” grafikkort og er meget erhvervsrettet, så de kan ikke altid bruges til at game på da de onboard motherboard ikke altid er noget at råbe hurra for.

For at summe det lidt op skal den nye bærbar kunne:

 • Spilles på (Starcraft 2).
 • Arbejde med lektier.
 • Udføre opgaver indenfor programmering – ASP.NET, C#, .NET, PHP, Jquery, HTML og CSS
 • Dagligdagens arbejde.
 • Der må meget gerne være mulighed for docking station!
 • Så lydløs som muligt (Gerne med Solid-state harddisk)
 • Veje så lidt som muligt

Udvalget af bærbar computere

Jeg har tit handlet med MM-Vision og synes deres computere er af en rigtig god kvalitet! Der har sjældent været problemer med deres ting, og når der har været problemer så har de løst det lyn hurtigt! Det andet sted er Komplett.dk hvor jeg besluttede mig for at kigge efter en ny bærbar, selvom deres udvalg er stort, så synes jeg ikke helt man får så meget for penge som hos MM-Vision!

Dell og de andre giganter gad jeg egentligt ikke rigtigt bruge så meget tid at kigge på udover Alienware, men der kan ikke tilkøbes en dock så ideen døde lidt der!

Så det lå mellem computere fra Komplet eller MM-Vision!

Konklusion og den valgte bærbar!

Faktisk så tog det ikke mere end en halv time før jeg kom til den anerkendelse at jeg fik mere for pengene hos MM-Vision hardware mæssigt end komplet og hvis jeg ville have en docking station, så måtte jeg gå på kompromis med grafikkortet (Så længe den kan game SC2, så er jeg i teorien glad ;-) )

Derfor endte valget på en Vision B-series ultrathin bærbar “Vision B-Series B3458” + Docking station!

Der vil komme en anmeldelse af bærbaren så snart jeg har fået den hjem og brugt den i lidt tid ;-) Wupti wupti!

2 thoughts on “Køb af en ny bærbar

 1. Reply Ida apr 13,2013 16:44

  Jeg har en grå acer aspire, den tynde der, og jeg er bare mega glad for den!:-)

  Kram Ida

 2. Pingback: Gaming Gear – Det gør en forskel!

Skriv et svar