Windows 8 backup

Nu har jeg jo været inde på windows backup tidligere men her handlede det om backup til windows server editions, hvis du sidder inde med en windows 8 så har du rent faktisk mulighed for at lave backup ligesom hvis du havde en Mac med time machine! Microsoft har nemlig været så smarte at tilføje et lille backup program som hedder “filhistorik”, men det er de færreste som kender til dette og det er en form for windows 8 backup!

Windows 8 backup

Windows 8 backup kaldet Filhistorik er en smart lille måde at lave backup på. Du skal nemlig aldrig mere tænke på om du kom til at slette den forkerte fil eller er uheldet ude så har du alle dine filer, klar til blive gendannet. Windows 8 gør det nemlig helt automatisk for dig, hver time og alle filer ligger klar til at blive gendannet!

Det kræver blot du har et netværks drev af en art. Her hos mig har jeg en time capsule liggende, som kører hele mit trådløse netværk herhjemme! og nu kan jeg bruge “time machine” til windows ved hjælp af Fil historik!

Hvordan gør jeg?

1. Først og fremmest så skal du åbne fil historik. Tryk på din Windows key, hvorefter du søger på “fil” og trykker indstillinger. I søgning vil der være en app kaldet Fil historik.

Sådan finder du filhistorik på windows 8

Sådan finder du filhistorik på windows 8

2. Tryk på fil historik og du vil se følgende:

Filhistorik kontrol panel

Filhistorik kontrol panel

3. Tryk på vælg drev og derefter “tilføj netværksdrev”

Vælg drev

Vælg drev

4. Tryk derefter på pilen som peger op ad, for at finde dit drev (USB eller netværkstilføjet drev) -> tryk derefter på min computer og wupti, her ses alle drevene.

Vælg drev - tryk på pilen

Find dit drev

5. Når du har valgt dit nye drev, så ser du følgende:

Vælg drev

Dit drev er valgt

6. tryk ok og dit backup drev er nu klar til brug.

7. check at din Fil historik er slået til.  i såfald slå den til ved at trykke på “Slå til”

Hvordan laver jeg restore af min windows 8 backup?

Der er flere muligheder til hvordan du laver en gendannelse af din nye windows 8 backup, vil du f.eks kun have en enkelt fil gendannet, så vælger du den fil, markere den og trykker på oversigt i menuen lige ved siden af engenskaber, hvor en oversigt over alle filerne som windows 8 backup har liggende.

oversigt i fil historik

oversigt

Du kan også gendanne større mapper inde fra Filhistorik kontrol panelet. Det virker ret genialt!

Så vidt jeg ved, så gemmer Filhistorik ikke alt på din pc men kun dine personlige filer og lignende. Det vil altså sige at den ikke gemmer hele din harddisk med windows installationen, men kun alle dine filer :-). Jeg kan dog være forkert på den. Det må tiden vise ;-)

Skriv et svar